przepisy

TAGINE Z ŻABNICY

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje

1 kg FILET Z ŻABNICY

3 szt. ZĄBEK CZOSNKU

3 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 łyżeczka MIELONA PAPRYKA

1 łyżeczka MIELONY KMIN RZYMSKI

1 szt. SOK Z O,5 LIMONKI

150 ml BULION DROBIOWY

1 pęczek ŚWIEŻA KOLĘDRA

1 pęczek NATKA PIETRUSZKI

1 łyżeczka SKROBIA KUKURYDZIANA

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obrać ząbki czosnku i przekroić na pół. Umieścić w misie wyposażonej w ostrze tnące i miksować przy prędkości 11 przez 30 sekund. Zebrać czosnek szpatułką ze ścianek misy.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 30

Krok 2

Wymienić ostrze na mieszadło. Dodać oliwę, szczyptę soli, paprykę, kmin rzymski i sok z limonki. Włączyć program Slow Cook P1 na 3 minuty.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Pokroić rybę w kostkę. Dodać do misy razem ze skrobią rozrobioną w bulionie oraz ziołami. Włączyć program Slow Cook P3. RADA: Możesz zastąpić żabnicę krewetkami lub kurczakiem.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)