przepisy

TAGINE Z KURCZAKA Z MARYNOWANĄ CYTRYNĄ I KOLENDRĄ

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje

750 g UDA Z KURCZAKA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. SŁODKA CEBULA

1 szt. KISZONA CYTRYNA

50 g OLIWA Z OLIWEK

400 g ZIEMNIAKI

100 g ZIELONE OLIWKI (BEZ PESTEK)

400 ml BULION DROBIOWY

1 szt. GARŚĆ ŚWIEŻEJ KOLENDRY

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Czosnek i cebulę obrać. Grubo posiekać kiszoną cytrynę. Czosnek, cebulę i cytrynę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Krok 4

Po zakończeniu programu dodać kurczaka, pokrojone ziemniaki, oliwki i bulion. Doprawić solą. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2. Gotowe danie posypać posiekaną kolendrą. RADA: Połowę ziemniaków można zastąpić cukinią.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)