przepisy

TAGINE Z JAGNIĘCINY

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje

800 g JAGNIĘCINA

3 ząbek CZOSNEK

3 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 łyżeczka MIELONA KOLENDRA

1 łyżeczka MIELONY CYNAMON

1 łyżeczka MIELONY KMIN RZYMSKI

1 szt. SOK Z 1 LIMONKI

200 ml BULION WARZYWNY

1 szt. GARŚĆ ŚWIEŻEJ KOLENDRY

1 szt. GARŚĆ NATKI PIETRUSZKI

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Ząbki czosnku obrać, umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund z prędkością 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 10

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek, szczyptę soli, przyprawy i sok z limonki. Na 3 minuty uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Pokroić jagnięcinę w kostkę. Po zakończeniu programu dodać jagnięcinę i bulion, doprawić solą. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Podawać posypane posiekaną kolendrą i pietruszką wraz z kuskusem.