Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wyposażonej w nóż do siekania, przekładamy 2 cebule oraz 2 ząbki czosnku i ustawiamy turbo na 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.2
Krok 2
Następnie nóż zmieniamy na mieszadło, dodajemy dwie łyżki masła i ustawiamy program P1 Slow cook na 130 stopni – 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do misy i nastawiamy program P1 Slow Cook na 130 stopni – 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Całość doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy 200 g kaszy bulgur oraz pomidory z puszki. Całość zalewamy 400 ml bulionu warzywnego i doprawiamy szczyptą kminu rzymskiego. Ustawiamy program P2 Slow Cook na 100 stopni – 20 minut. Przed włączeniem do misy wkładamy koszyk do parowanie i układamy w nim doprawioną solą pierś z indyka, pokrojoną w kawałki. Pod koniec gotowania do sosu dodajemy pół pęczka posiekanych liści kolendry.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)