przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

SZYBKIE ZRAZY

recipe time 35 min
recipe portion 5 porcji

4 szt. KAWAŁEK CIELĘCINY

1 szt. CEBULA

50 ml OLIWA Z OLIWEK

300 ml PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

5 gałązek ESTRAGON

1 szczypta CHILI

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dodać mięso, przecier pomidorowy, estragon i chili. Doprawić solą oraz pieprzem i na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. RADA: Jeśli chcemy przygotować zrazy po normandzku, przecier pomidorowy należy zastąpić bulionem i odrobiną białego wina; należy też dodać 250 g grzybów i 100 ml śmietany.