Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

SZPARAGI PO FLAMANDZKU

recipe time 25 min
recipe portion 2 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

300 g BIAŁE SZPARAGI

2 szt. JAJKA

60 g STOPIONE MASŁO

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szparagi obrać i przekroić na pół

Krok 2

Do misy wlać 0,7 l wody. Do koszyka do gotowania na parze włożyć szparagi oraz jajka i na 20 minut uruchomić program Steam P1.

program: Gotowanie na parze

Krok 3

Po zakończeniu gotowania ułożyć szparagi na dwóch talerzach. Jajka obrać

Krok 4

Umyć misę i umieścić w niej ugotowane jajka, stopione masło i natkę pietruszki. Doprawić solą oraz pieprzem i przez 10 sekund miksować przy prędkości 12, korzystając z ostrza tnącego

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 10

Krok 5

Uzyskanym sosem polać szparagi i od razu podawać do zjedzenia RADA: Można też użyć zielonych szparagów. Nie musisz ich obierać, wystarczy odłamać końcówki łodyżek.