przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Sznycle

recipe time 20 min
recipe portion 4 porcje

250 g. szynki wieprzowej

1 szt. MAŁA CEBULA

1/2 szt. kajzerka namoczona w mleku

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

200 g. BUŁKA TARTA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Bułkę namaczyć w mleku ok kwadrans.

Krok 2

Oczyść mięso, pokrój na mniejsze kawałki. Do misy z ostrzem do wyrabiania kruszenia dodaj mięso i pokrojoną na ćwiartki cebulą oraz ząbk czosnku. Zamykamy pokrywę i uruchamiamy PULS na 2 minuty W i-companion obroty 13,

Krok 3

Następnie dodaj namoczoną bułkę, sól oraz pieprz. Obroty 11, czas 3 min w połowie czasu zatrzymaj i otwórz pokrywę ,szpatułką zbierz ze ścianek mięso.

Krok 4

Z gotowej masy mięsnej formujemy sznycle, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Układamy na papierowym ręczniku by pozbyć się nadmiary tłuszczu.