Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy CC z ostrzem do ciasta dajemy masło, żółtka, mąkę oraz cukier puder,obroty 8 czas 1 min. Zawijamy w woreczek wkładamy na godzinę do lodówki. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układamy rozwałkowane ciasto. Podpiekamy spód przez 15 minut w temp. 190 stopni.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 1
Krok 2
Gdy ciasto się piecze przygotowujemy bezę: do misy CC z motylkiem dajemy białka i szczyptą soli obroty 8 czas 2 min , potem dalej na obrotach 7 dodając powoli cukier przez otwór w pokrywie , później skrobię.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 2
Krok 3
Następnie wyciągamy ciasto, nakładamy na nie jabłka z cynamonem, na wierzch ubite białka. Ponownie piec około 30 minut w temp 170C. Pyszna jest na ciepło z lodami
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 0
czas: 0