przepisy

200 g MĄKA PSZENNA

2 szt. ŻÓŁTKO

100 g zimnego masła

2 łyżka CUKIER PUDER

4 szt. BIAŁKA JAJKA

120 g cukier drobny

2 łyżka MĄKA ZIEMNIACZANA

1 szczypta CYNAMON

1 słoik jabłka prażone


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC z ostrzem do ciasta dajemy masło, żółtka, mąkę oraz cukier puder,obroty 8 czas 1 min. Zawijamy w woreczek wkładamy na godzinę do lodówki. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układamy rozwałkowane ciasto. Podpiekamy spód przez 15 minut w temp. 190 stopni.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 1

Krok 2

Gdy ciasto się piecze przygotowujemy bezę: do misy CC z motylkiem dajemy białka i szczyptą soli obroty 8 czas 2 min , potem dalej na obrotach 7 dodając powoli cukier przez otwór w pokrywie , później skrobię.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 2

Krok 3

Następnie wyciągamy ciasto, nakładamy na nie jabłka z cynamonem, na wierzch ubite białka. Ponownie piec około 30 minut w temp 170C. Pyszna jest na ciepło z lodami

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 0

czas: 0