przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

SZARLOTKA

recipe time 75 min
recipe portion 8 porcji

1 szt. SŁODKIE CIASTO KRUCHE (PRZEPIS STR. 15)

1 kg KWAŚNE JABŁKA (NP. SZARA RENETA)

60 g MASŁO

4 łyżka BRĄZOWY CUKIER

1 łyżka SOK Z CYTRYNY

1 łyżeczka CYNAMON

1 szczypta BUŁKA TARTA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Pokrojone jabłka umieść w misie wyposażonej w ostrze tnące. Miksuj przez 30 sekund przy prędkości 8.

Krok 3

Załóż mieszadło. Do jabłek dodaj masło, cukier, sok z cytryny i cynamon i uruchom program Slow Cook P3 na 5 minut przy prędkości 3 i temperaturze 100ºC.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 4

Piekarnik rozgrzej do 180ºC. Z 2/3 kruchego ciasta wylep dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm. Resztę ciasta włóż do zamrażarki.

Krok 5

Podpiecz spód ciasta w piekarniku przez około 15 minut. Następnie posyp ciasto bułką tartą i wyłóż na nie masę jabłkową. Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałość ciasta. Piecz jeszcze przez 35-40 minut.