Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Pokrojone jabłka umieść w misie wyposażonej w ostrze tnące. Miksuj przez 30 sekund przy prędkości 8.
Krok 3
Załóż mieszadło. Do jabłek dodaj masło, cukier, sok z cytryny i cynamon i uruchom program Slow Cook P3 na 5 minut przy prędkości 3 i temperaturze 100ºC.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 4
Piekarnik rozgrzej do 180ºC. Z 2/3 kruchego ciasta wylep dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm. Resztę ciasta włóż do zamrażarki.
Krok 5
Podpiecz spód ciasta w piekarniku przez około 15 minut. Następnie posyp ciasto bułką tartą i wyłóż na nie masę jabłkową. Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałość ciasta. Piecz jeszcze przez 35-40 minut.