Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki , włożyć do misy TC z ostrzem Ultrablade obroty 12 czas 2 min
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2
Krok 2
Wymienić ostrze na mieszadło, dodajemy cynamon , program Desery czas 25 min bez korka w pokrywie. Przed końcem można doprawić cukrem jeśli jabłka są bardzo kwaśne. Odstawiamy do wystudzenia.
program: Desery
Krok 3
Do misy TC z ostrzem do ciasta dodajemy mąkę, masło zimne z lodówki pokrojone w kostki, proszek do pieczenia, cukier waniljowy,jajko i cukier ustawiamy obroty 12 i mieszamy ok 2min jak ciasto zbije się w kulę wyjmujemy i wkładamy do lodówki na 30 min
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2
Krok 4
Piekarnik nagrzewamy do180 C. Połowę ciasta podsypując wylepić spód formy. Dodać mus jabłkowy a na to zetrzeć na tarce o grubych oczkach drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 - 40 minut na złoty kolor. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 0
czas: 0