Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy urządzenia z założonym ostrzem tnącym dodaj cebulę pokrojoną na ćwiartki. Wybierz obroty 6/czas 30 sekund i posiekaj drobno cebulę. Następnie dodaj sałatę lodową porwaną na mniejsze kawałki, zamknij pokrywę i ponownie wybierz obroty 6/czas 15 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 2
W kolejnym kroku zamontuj trzpień do szatkownicy i załóż ostrze C (duże oczka). Zetrzyj na nim marchew, jabłko, kalarepę i ogórka - prosto do pozostałych warzyw (ja starłam ogórka i jabłko wraz ze skórką). Wszystkie składniki skrop sokiem z cytryny, dodaj do smaku pieprz, sól, posiekaną zieleninę oraz syrop z agawy. Całość dokładnie wymieszaj, na koniec w zależności od własnych preferencji dodaj do surówki oliwę z oliwek albo jogurt naturalny połączony z majonezem. Ponownie wymieszaj i podawaj od razu po przygotowaniu. Surówka jest smaczna i aromatyczna. Świetnie pasuje do kotleta, ryby czy gulaszów. Smacznego! :)
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1