przepisy

350 g świeże daktyle

100 g WIÓRKI KOKOSOWE

2 czubata łyżka karob

2 czubata łyżka mielone jagody acai

1 łyżka ekstrakt pomarańczowy


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z ostrzem do wyrabiania umieszczamy wiórki kokosowe i koszyk do gotowania na parze(by wiórki miały mniej przestrzeni) i ustawiamy obroty 12 czas 1 minuta.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1

Krok 2

Następnie dodajemy oddzielone od pestek daktyle i pozostałe składniki i na obrotach 12 miksujemy kolejną minutę

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1

Krok 3

Powstałą masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odkładamy do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny. Gotowy blok kroimy na batony i opcjonalnie posypujemy jeszcze odrobiną sproszkowanych jagód acai.