Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
Krok 2
W misie z założonym mieszadłem umieścić mąkę, mleko i gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem i miksować przez 1 minutę przy prędkości 7.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 1
Krok 3
Dodać masło i na 8 minut uruchomić program do sosów przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.
program: Sosy
Krok 4
Oddzielić żółtka od białek. Po zakończeniu programu dodać ser i miksować przez 45 sekund przy prędkości 8. W razie potrzeby miksować przez kolejne 30 sekund. Dodać żółtka i miksować przez 45 sekund. Przelać masę do innego naczynia i umyć misę
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 45
Krok 5
W misie z założonym mieszadłem umieścić białka i szczyptę soli. Uruchomić urządzenie na 7 minut i 30 sekund przy prędkości 7, bez założonej w pokrywie zatyczki.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 7
Krok 6
Wysmarować masłem formę do sufletu. Delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka w masę. Przelać masę do formy i piec przez 30-35 minut bez otwierania piekarnika.