przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

SUFLET SEROWY

recipe time 70 min
recipe portion 5 porcji

40 g MĄKA PSZENNA

40 g MASŁO

500 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

150 g STARTY SER GRUYERE

5 szt. JAJKA

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ

1 szczypta GAŁKA MUSZKATOŁOWA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.

Krok 2

W misie z założonym mieszadłem umieścić mąkę, mleko i gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem i miksować przez 1 minutę przy prędkości 7.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 1

Krok 3

Dodać masło i na 8 minut uruchomić program do sosów przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.

program: Sosy

Krok 4

Oddzielić żółtka od białek. Po zakończeniu programu dodać ser i miksować przez 45 sekund przy prędkości 8. W razie potrzeby miksować przez kolejne 30 sekund. Dodać żółtka i miksować przez 45 sekund. Przelać masę do innego naczynia i umyć misę

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 45

Krok 5

W misie z założonym mieszadłem umieścić białka i szczyptę soli. Uruchomić urządzenie na 7 minut i 30 sekund przy prędkości 7, bez założonej w pokrywie zatyczki.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 7

Krok 6

Wysmarować masłem formę do sufletu. Delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka w masę. Przelać masę do formy i piec przez 30-35 minut bez otwierania piekarnika.