Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do 200°C. Oddzielić białka od żółtek. W misie z założoną trzepaczką umieścić żółtka, likier i mąkę. Miksować przy prędkości 7 przez 3 minuty. Przełożyć do innego naczynia. Umyć misę.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 3
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka i 80 g cukru. Ubijać przy prędkości 7 przez 6 minut. Wysmarować masłem 6 foremek do sufletów i wysypać pozostałym cukrem.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 6
Krok 3
1/3 ubitych białek połączyć z masą z żółtkami, dodać resztę białek i delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Wypełnić foremki ciastem aż po brzegi. Wygładzić powierzchnię i wytrzeć brzegi foremek. Piec przez 8 minut. Od razu podawać.