Skąd pochodzi włoskie danie: spaghetti allo scoglio. Spaghetti allo scoglio - to typowy prosty, można by powiedzieć "ludowy" przepis wywodzący się z wsi rybackich z włoskich regionów nadmorskich (w Polsce często tłumaczony jako makaron spaghetti z owocami morza).
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy TC zakładamy nóż ultrablade do siekania, dodajemy mięso wołowe pokrojone w kostkę Obroty 12, czas 1 min Wyjąć mięso z misy
Krok 2
Dodajemy do misy pokrojoną na kawałki marchewkę, łodygi selera naciowego, obraną i przekrojoną na pół cebulę. Obroty 12 czas 30 s do 1 min
Krok 3
Wyjmujemy nóż ultrablade i zakładamy mieszadło, dodajemy olej ustawiamy program Slow Cook P1, czas 10 minut.
Krok 4
Następnie otwieram pokrywę, dodajemy mięso i przyprawy Ustawiamy program Slow Cook P2 czas 20 min
Krok 5
Następnie otwieram pokrywę, dodaję wino, pomidory i przyprawy. Ustawiamy program Slow Cook P2 czas 15 min
Krok 6
Po ugotowaniu dolewam jeszcze śmietanę i koncentrat pomidorowy, mieszam i podaję. obryty 6 czas 30 s
Krok 7
Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti i posypane parmezanem.