Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Spaghetti z sosem pomidorowym.

Skąd pochodzi włoskie danie: spaghetti allo scoglio. Spaghetti allo scoglio - to typowy prosty, można by powiedzieć "ludowy" przepis wywodzący się z wsi rybackich z włoskich regionów nadmorskich (w Polsce często tłumaczony jako makaron spaghetti z owocami morza).

recipe time 70 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

400 g. makaron sphagetti

500 g. mięsa wołowego

200 g. WĘDZONEGO BOCZKU

1200 g. POMIDORY Z PUSZKI

400 g. CEBULA

100 g. MARCHEWKA

3 szt. SŁUPEK SELERA NACIOWEGO

200 ml. śmietanka 18%

200 g. KONCENTRATU POMIDOROWEGO

3 łyżka OLEJ DO SMAŻENIA

200 ml. BIAŁE WINO

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szczypta OREGANO

100 g. TARTY PARMEZAN


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy TC zakładamy nóż ultrablade do siekania, dodajemy mięso wołowe pokrojone w kostkę Obroty 12, czas 1 min Wyjąć mięso z misy

Krok 2

Dodajemy do misy pokrojoną na kawałki marchewkę, łodygi selera naciowego, obraną i przekrojoną na pół cebulę. Obroty 12 czas 30 s do 1 min

Krok 3

Wyjmujemy nóż ultrablade i zakładamy mieszadło, dodajemy olej ustawiamy program Slow Cook P1, czas 10 minut.

Krok 4

Następnie otwieram pokrywę, dodajemy mięso i przyprawy Ustawiamy program Slow Cook P2 czas 20 min

Krok 5

Następnie otwieram pokrywę, dodaję wino, pomidory i przyprawy. Ustawiamy program Slow Cook P2 czas 15 min

Krok 6

Po ugotowaniu dolewam jeszcze śmietanę i koncentrat pomidorowy, mieszam i podaję. obryty 6 czas 30 s

Krok 7

Podajemy z ugotowanym makaronem spaghetti i posypane parmezanem.