Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Całe danie przygotowujemy bez korka w pokrywie. Pieczarki obieramy kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Krok 2
Do misy z mieszadłem dodaj masło, cebulę i czosnek. Wolne gotowanie P1, czas 10 min,
Krok 3
Dodaj do misy pieczarki. Wolne gotowanie P1, czas 15 min,
Krok 4
Dopraw pieczarki solą i pieprzem. Wolne gotowanie P1, czas 5 min,
Krok 5
Teraz dodaj do misy mleczko kokosowe. Wolne gotowanie P2, czas 15 min, ( gdyby sos był za rzadki doda łyżkę mąki ziemniaczanej do misy przez otwór w pokrywie i jeszcze chwilę pogotuj)
Krok 6
W tym czasie gotujemy makaron pełnoziarnisty zgodnie z instrukcją na opakowaniu i posiekaj natkę pietruszki. Na koniec dodajemy do sosu natkę pietruszki, mieszamy szpatułką, próbujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze odrobinę wedle smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem, orzechami nerkowca i tartym parmezanem.