przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Sos pieczeniowy

recipe time 65 min
recipe portion 1 poracja

500 g. karkówki wieprzowej bez kości , pokrojonej w 3 cm kostkę

40 g. OLEJ

1/2 do 1 łyżeczka SÓL

1/4 łyżeczka CZARNY PIEPRZ

400 g. WODA

50 g. czerwone wino wytrawne

1 łyżeczka SOK Z CYTRYNY

1 łyżeczka Bulionetka warzywna

1 szt. LIŚĆ LAUROWY

2 szt. ZIELE ANGIELSKIE

1/4 łyżeczka CUKIER

2 łyżeczka MĄKA ZIEMNIACZANA

40 g. MASŁO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z mieszadłem dodaj olej, sól , pieprz, mięso Program wolne gotowanie, P2 czas 25 min

Krok 2

Wyjąć mięso z misy pozostawiając płyn w misie. Dodaj wodę, wino, sok z cytryny, bulionetkę ( lub kostkę wywar warzywny ), ziele angielskie, liście laurowe, cukier . Do misy włóż koszyczek do gotowania na parze i dodaj do niego mięso. obroty 2, temp 100 C, czas 30 min

Krok 3

Otworzyć misę i wyjąć koszyczek z mięsem odstawić. Z misy wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, wyrzucić. W miseczce wymieszać skrobię ziemniaczaną z wodą.

Krok 4

Dodać masło Obroty 3, temp 100C, czas 5 min przez otwór w pokrywie wlewać zawiesinę z wody i mąki.

Krok 5

Podajemy na ciepło np. z mięsem, pyzami, makaronem, kaszą.