Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wlać 700 ml wody. Do koszyczka włożyć pieczarki a następnie włożyć koszyczek do misy. Zamknij pokrywę i załóż korek , ustaw wylot pary na minimum. Gotowanie na parze P 2.
Krok 2
Wyjmij koszyczek z misy i odstaw. Wylej wodę z misy.
Krok 3
Do misy załóż mieszadło i dodaj masło klarowane i cebulę pokrojoną w kostkę. Wolne gotowanie P 1.
Krok 4
Dodaj pieczarki oraz szczyptę soli i pieprzu. Wolne gotowanie P 1, czas 15 min
Krok 5
Do misy dodaj bulion, sok z cytryny, ziele angielskie, liść laurowy. Wolne gotowanie P 2, temp 100C, czas 20 min, nie zakładaj korka na pokrywie.
Krok 6
Teraz dodaj do misy śmietanę, masło i pietruszkę. Skrobię ziemniaczaną zmieszaj z 3 łyżkami wody i dodaj do misy. Wolne gotowanie P 1