Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wlej 700 ml wrzącej wody , włóż koszyczek do gotowania na parze i dodaj grzyby. Program gotowanie na parze p 1 czas 5 min
Krok 2
Wyjmij koszyczek i odstaw do przestudzenia, wylej wodę z misy.
Krok 3
Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę pokrojoną w piórka i grzyby Programm wolne gotowanie P1 czas 8 min
Krok 4
Dodaj 400 ml wrzątku , sok z cytryny, bulionetkę , ziele angielskie, liść laurowy, Obroty 2 , temp 100C, czas 20 min Wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, wyrzucić.
Krok 5
Dodaj masło, śmietanę, sól i pieprz ( do smaku tak jak lubisz), obroty 3, temp 100 C, czas 5 min - bez zatyczki w pokrywie W garnuszku wymieszać skrobię ziemniaczaną z 3 łyżeczkami zimnej wody.
Krok 6
Przez otwór w pokrywie wlej wodę z maką obroty 3, temp 100 C, czas 5 min - bez zatyczki w pokrywie
Krok 7
Sos podawać na ciepło. Jeśli chcesz otrzymać jednolity kremowy sos należy go zmiksować. Przepis na bulionetkę jest dodtępny na stronie, można zastąpić kostką warzywną.