Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Koperek obrać z grubych łodyg, W misie z założonym ostrzem tnącym Ultrablade umieścić obrany koperk obroty 10 do 12 po 30s otworzyć misę i zebrać ze ścianki powtórzyć miksować do otrzymania odpowiedniej konsystęcji przełożyć do innego naczynia.
Krok 2
W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić 2 szalotki i siekać przez 10 sekund przy prędkości 11.
Krok 3
Zastąpić ostrze tnące mieszadłem, za pomocą szpatułki zebrać posiekane szalotki ze ścianek misy i dodać 20 ml oleju. Uruchomić program Slow Cook P1 na 5 minut przy temperaturze 130°C.
Krok 4
Rozpuścić 1 kostkę bulionu cielęcego i 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej w 250 ml wody, a następnie przelać do misy. Uruchomić program Sauce na 8 minut przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.
Krok 5
Dodać 125 g tłustej śmietanki i posiekany koperek i ponownie uruchomić program Sauce na 10 minut przy prędkości 6 i temperaturze 90°C. Smacznego