przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Sos koperkowy

recipe time min
recipe portion 6 porcji

1 szt. PĘCZEK KOPERKU

20 ml. OLEJ

1 szt. kostka bulionu cielęcego

250 ml. GORĄCA WODA

1 łyżeczka SKROBIA KUKURYDZIANA

125 g. śmietanki 30%


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Koperek obrać z grubych łodyg, W misie z założonym ostrzem tnącym Ultrablade umieścić obrany koperk obroty 10 do 12 po 30s otworzyć misę i zebrać ze ścianki powtórzyć miksować do otrzymania odpowiedniej konsystęcji przełożyć do innego naczynia.

Krok 2

W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić 2 szalotki i siekać przez 10 sekund przy prędkości 11.

Krok 3

Zastąpić ostrze tnące mieszadłem, za pomocą szpatułki zebrać posiekane szalotki ze ścianek misy i dodać 20 ml oleju. Uruchomić program Slow Cook P1 na 5 minut przy temperaturze 130°C.

Krok 4

Rozpuścić 1 kostkę bulionu cielęcego i 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej w 250 ml wody, a następnie przelać do misy. Uruchomić program Sauce na 8 minut przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.

Krok 5

Dodać 125 g tłustej śmietanki i posiekany koperek i ponownie uruchomić program Sauce na 10 minut przy prędkości 6 i temperaturze 90°C. Smacznego