Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Grzyby należy oczyścić, opłukać, a następnie osuszyć. Kroimy je na średniej grubości plaserki, nie oddzielając kapelusza od nóżki. Cebule obieramy i drobno kroimy.
Krok 2
Do misy z mieszadłem dajemy masło program slow cook P1 czas 10 min, po min dodajemy cebulę
Krok 3
Następnie dodajemy grzyby program slow cook P2 czas 10 min Aby sos grzybowy był smaczny, dolewamy po trochę wody. Ale uwaga - nie od razu całą szklankę
Krok 4
Następnie dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. program slow cook P2 czas 20 min Na dwie min przed końcem sprawdzamy czy grzyby są miękkie jeśli tak to natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sosu grzybowego i zabielamy śmietaną. jeśli chcemy gęstszy sos można dodać mąki pod koniec Smacznego!