Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy urządzenia z założonym ostrzem tnącym ultra blade wrzucamy obrane ząbki czosnku i bardzo drobno je siekamy przez 20 sekund/obr. 7. W między czasie zgarniamy łopatką czosnek na dno naczynia i jeszcze raz siekamy, aby czosnek był dobrze rozdrobniony.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 1
Krok 2
Ostrze tnące zamieniamy na mieszadło, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy całość przez 30 sekund wybierając ob. 5. Przed podaniem schładzamy sos w lodówce. Tak przygotowany sos jest świetnym dodatkiem do wszelkich dań z grilla i nie tylko. Można go przechowywać w lodówce pod przykryciem do 2-3 dni.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 1