przepisy

Sos cygański do potraw z grilla

recipe time 10 min
recipe portion 2 porcje

2 szt. CZERWONA PAPRYKA

1 szt. papryka żółta

1 szt. ZIELONA PAPRYKA

2 szt. POMIDORY

2 szt. CEBULA

2 ząbek CZOSNEK

2 szt. ogórek konserwowy

100 ml ketchup łagodny

100 ml PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

1 łyżka MĄKA PSZENNA

0,5 łyżeczka SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie TC umieszczamy nóż ultra blade. Wkładamy pokrojoną w ćwiartki cebulę, czosnek, paski papryki czerwonej, zielonej oraz żółtej. Dodajemy także ogórki konserwowe. Całość miksujemy przez 40 sekund na trybie PULS.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 40

Krok 2

Zgarniamy szpatułką z brzegów misy, dodajemy pozostałe składniki i uruchamiamy program SAUCE na prędkości 7, temperaturze 100⁰C, na 12 minut. Gotowy sos przechowujemy w słoiczkach w lodówce, do 3 tygodni.

program: Sosy