przepisy

Sos chrzanowo koperkowy

recipe time 9 min
recipe portion 6 porcji

2 łyżka UTARTY KORZEŃ CHRZANU

250 ml WODA

2 łyżka MĄKI TYP 550

3 łyżka ŚMIETANA 18%

1 łyżka MASŁO

1 szczypyta SÓL

1/2 pęczek KOPEREK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie TC zakładamy mieszadło, dodajemy masło. Uruchamiamy obroty 3, temp. 70⁰C i czas 1 minutę.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 70

prędkość: 3

czas: 1

Krok 2

Następnie dodajemy pozostałe składniki i uruchamiamy program Sous ustawiając temp. na 80⁰C i czas 8 minut. Gotowy sos przekładamy do sosjerki, a zimny możemy do kilku dni przechować w słoiczku, w lodówce.

program: Sosy