Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wołowinę pokroić w kostkę i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia.
Krok 2
Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać. Umieścić w misie i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
Krok 3
Zastąpić ostrze mieszadłem. Dodać oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Po zakończeniu programu dodać mięso, pomidory i koncentrat pomidorowy, oregano, sól i pieprz. Na 35 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 90°C.
Krok 5
Podawać z makaronem. RADA: Taki sos dobrze nadaje się do zamrożenia. Jeśli chcemy otrzymać sos bardziej płynny, w trakcie gotowania należy dodać 200 ml bulionu wołowego.