Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym mieszadłem umieścić cukier i 400 g wody. Podgrzewać przez 3 minuty przy temperaturze 100°C.
program: manualny
temperatura: 100
prędkość: 0
czas: 3
Krok 2
Dodać sok z cytrusów i miksować przez 30 sekund przy prędkości 7. Przelać do foremek do lodu i włożyć do zamrażarki na co najmniej 6 godzin.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 0
Krok 3
Gdy kostki będą dobrze zamrożone, 400 g kostek umieścić w misie z założonym ostrzem do wyrabiania. Miksować przez 30 sekund w trybie Pulse. Szpatułką zebrać sorbet ze ścianek misy, dodać białko jajka i cukier puder. Przez 15 sekund miksować przy prędkości 10.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0.15
Krok 4
Podawać od razu lub na kilka minut włożyć sorbet do zamrażarki, by móc uformować go w kulki. RADA: Sorbetu nie należy ponownie zamrażać.