przepisy

Soczewica z białą kiełbasą w sosie pomidorowym

recipe time 35 min
recipe portion 4 porcje

150 g Biała kiełbasa

400 g KROJONE POMIDORY Z PUSZKI

2 ząbek CZOSNEK

2 gałązka TYMIANEK

3 szt. SZALOTKI

160 g SOCZEWICA POMARAŃCZOWA

300 ml BULION WARZYWNY

3 łyżka OLIWA

3 łyżeczka SÓL

2 łyżeczka PIEPRZ MŁOTKOWANY

2 łyżka CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade, dodać czosnek i szalotkę, przytrzymać przycisk Turbo przez 10 s do pełnego posiekania.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.2

Krok 2

Zamienić na mieszadło, dodać oliwę, ustawić temperaturę 130°C prędkość 1 i czas 5 min

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dodać pokrojoną w plastry białą kiełbasę, ustawić 130°C i czas 6 min.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 130

prędkość: 3

czas: 6

Krok 4

Po tym czasie dodać soczewicę, pomidory z puszki, sól, pieprz, bulion oraz cukier. Ustawić 110°C, prędkość 1 i czas 20 minut. Po zakończeniu doprawić do smaku.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 110

prędkość: 1

czas: 20