przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 paczuszka fasoli

60 ml wody

1 szt. CEBULA

1 szt. gruszka

1 łyżka oleju

2 szt. ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

1 liść LIŚĆ LAUROWY

1 szczypta cząbru

1 łyżeczka SOLI

2 szt. ziarna jałowca

1.5 łyżeczka majeranku


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wkładamy ostrze tnące, wrzucamy obraną, pokrojoną na 4 części cebulę i siekamy 8 sekund, prędkość 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 8

Krok 2

Dorzucamy obraną i pozbawioną pestek gruszkę, siekamy prędkość 10 przez 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 10

Krok 3

Wlewamy olej, wrzucamy ziele, jałowiec i liść laurowy – temperatura 130 stopni, prędkość 2 i smażymy, aż cebulka się ze złoci (kilka minut).

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 130

prędkość: 2

czas: 5

Krok 4

Wyciągamy przyprawy. Połowę cebulki z gruszką odkładamy do miseczki. Wrzucamy odsączoną i wypłukaną fasolę. Wlewamy wodę i miksujemy prędkość 12 przez 1,5 minuty. Najlepiej wodę dodawać stopniowo, nie całą na raz.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1

Krok 5

Dorzucamy majeranek, cząber i sól do smaku oraz pozostałą cebulkę z gruszką. Miksujemy jeszcze kilka sekund na obrotach 3, do połączenia składników.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 3

czas: 5