Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wkładamy ostrze tnące, wrzucamy obraną, pokrojoną na 4 części cebulę i siekamy 8 sekund, prędkość 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 8
Krok 2
Dorzucamy obraną i pozbawioną pestek gruszkę, siekamy prędkość 10 przez 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 10
Krok 3
Wlewamy olej, wrzucamy ziele, jałowiec i liść laurowy – temperatura 130 stopni, prędkość 2 i smażymy, aż cebulka się ze złoci (kilka minut).
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 130
prędkość: 2
czas: 5
Krok 4
Wyciągamy przyprawy. Połowę cebulki z gruszką odkładamy do miseczki. Wrzucamy odsączoną i wypłukaną fasolę. Wlewamy wodę i miksujemy prędkość 12 przez 1,5 minuty. Najlepiej wodę dodawać stopniowo, nie całą na raz.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 5
Dorzucamy majeranek, cząber i sól do smaku oraz pozostałą cebulkę z gruszką. Miksujemy jeszcze kilka sekund na obrotach 3, do połączenia składników.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 3
czas: 5