Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

SŁOWIAŃSKA ZUPA GRZYBOWA

Zupa stricte grzybowa ! Oryginalna i mocna zupa grzybowa według pradawnej ludowej receptury, składająca się z zaledwie czterech w pełni naturalnych składników. Dzięki swej prostocie i klarowności smaków, pozwala cieszyć podniebienie pełną gamą aromatu leśnych grzybów. Łącząc tradycję i nowoczesność, Tefal Companion oprócz zupy pozwala równocześnie przygotować farsz do pierogów lub uszek.

recipe time 60 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

150 g. SUSZONE GRZYBY

2-3 szt. MARCHEW

50 ml. ŚMIETANA 18%

2 g. SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Grzyby suszone (najlepiej mieszankę gatunków) dokładnie umyć oraz namoczyć. Marchew obrać i pokroić w słupki.

Krok 2

Dobrze namoczone grzyby umieścić w misie razem z wodą w której się moczyły oraz marchewką. Dopełnić wodą. Ustawić program na Soup P1 z mieszadłem. Gotować 50 min.

Krok 3

Odlać cały wywar do osobnego naczynia wraz z kilkoma całymi grzybkami. Resztę grzybów wraz z marchewką rozdrobnić ostrzem do wyrabiania/kruszenia na maksymalnej prędkości przez ok. 10 - 15 sekund (w zależności od rodzaju i ilości użytych grzybów).

Krok 4

Połowę rozdrobnionych grzybów odłożyć na farsz do pierogów lub uszek. Do pozostałej połowy wlać z powrotem wywar wraz z kilkoma grzybkami w całości, dopełnić misę wodą i Ustawić program Soup P1.

Krok 5

Po ok. 10 minutach zupę zabielić śmietaną i dosolić do smaku. Po zakończeniu programu danie jest gotowe.