Zupa stricte grzybowa ! Oryginalna i mocna zupa grzybowa według pradawnej ludowej receptury, składająca się z zaledwie czterech w pełni naturalnych składników. Dzięki swej prostocie i klarowności smaków, pozwala cieszyć podniebienie pełną gamą aromatu leśnych grzybów. Łącząc tradycję i nowoczesność, Tefal Companion oprócz zupy pozwala równocześnie przygotować farsz do pierogów lub uszek.
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Grzyby suszone (najlepiej mieszankę gatunków) dokładnie umyć oraz namoczyć. Marchew obrać i pokroić w słupki.
Krok 2
Dobrze namoczone grzyby umieścić w misie razem z wodą w której się moczyły oraz marchewką. Dopełnić wodą. Ustawić program na Soup P1 z mieszadłem. Gotować 50 min.
Krok 3
Odlać cały wywar do osobnego naczynia wraz z kilkoma całymi grzybkami. Resztę grzybów wraz z marchewką rozdrobnić ostrzem do wyrabiania/kruszenia na maksymalnej prędkości przez ok. 10 - 15 sekund (w zależności od rodzaju i ilości użytych grzybów).
Krok 4
Połowę rozdrobnionych grzybów odłożyć na farsz do pierogów lub uszek. Do pozostałej połowy wlać z powrotem wywar wraz z kilkoma grzybkami w całości, dopełnić misę wodą i Ustawić program Soup P1.
Krok 5
Po ok. 10 minutach zupę zabielić śmietaną i dosolić do smaku. Po zakończeniu programu danie jest gotowe.