przepisy

Śledź z brukselką, jabłkiem, musztardą i topinamburem

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje
Będziesz
potrzebować
icompanion

600 g FILETY ŚLEDZIOWE

1 szt. JABŁKO

2 LUB 3 szt. TOPINAMBUR

4 łyżeczka MUSZTARDA ZIARNISTA

150 g BRUKSELKA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Filety śledziowe pokrój na desce na kawałki wielkości 2 cm. Jabłko umyj, obierz i pokrój w kostkę. Do misy wlej 0,7 l wody i włóż koszyk do gotowania na parze. Brukselkę pokrój na ćwiartki i umieść w koszyku. Uruchom program gotowania na parze na 5 minut. Wyjmij brukselkę z koszyczka i odstaw do ostudzenia.

program: Gotowanie na parze

Krok 2

Topinambur dokładnie umyj i pokrój na najcieńsze plasterki, na jakie potrafisz

Krok 3

Na każdym z talerzy ułóż filety śledziowe, udekoruj musztardą, brukselką, cienkimi plastrami topinambura i kostkami jabłka.