Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

200 g MĄKA PSZENNA

100 g MASŁO

40 g. CUKIER PUDER

1 szt. JAJKO

1 szczypta SÓL

5 kropla AROMAT

1 kg ser mielony

100 g ROZTOPIONE MASŁO

3 szt. JAJKA

180 g CUKIER

1 szt. Budyń

4 szt. BIAŁKO JAJKA

120 g CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Ciasto 200g mąki pszennej 40g cukru pudru 1 jajko 1 szczypta soli 100g masła Przygotować ciasto kruche. Do misy CC z nożem do ciasta wsypaćmąkę i dodać pokrojone na małe kawałki zimne masło, cukier puder, szczyptę soli i jajko. Obroty 8 czas 1 min Dno formy24 /35 cm wyłożyć ciastem i włożyć do lodówki. na czas robienia sera.

Krok 2

Masa serowa Kg białego sera - użyłam twaróg mielony , 10 dag stopionego masła, 3 jajka, 3/4 szkl cukru, budyń w proszku śmietankowy z cukrem, kilka kropel aromatu śmietankowego, Do misy CC z motylkiem wkładamy Jajka z cukrem obroty 6 czas 5 min. Do puszystej masy dodałam budyń i aromat -obroty 4. Następnie dodałam cały ser przez otwór w pokrywie i stopione letnie masło. - obroty 4

Krok 3

Piana 4 białka, 1/2 szkl cukru Domisy CC z motylkiem wkładamy białka obroty 8 czas 2 min , potem dalej na obrotach 7 dodajac powoli cukier przez otwór w pokrywie . Wszystkie składniki muszą mieć temp pokojową. Szkl pojemnosc 250 ml

Krok 4

Na ciasto wyłożyłam masę serową - wyrównałam wierzch. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 175 st z grzałką góra - dół - bez termoobiegu. Piekłam 55 minut. Gorące ciasto wyjęłam z piekarnika, oprószyłam budyniem w proszku - można mąką ziemniaczaną. Na wierzch ciasta wyłożyłam pianę ubitą z białek. Wyrównałam łyżką a następnie zrobiłam wzór widelcem. Ciasto ponownie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temp 170 st z grzałką góra - dół. Piekłam 8 minut. Gorący sernik wyjęłam z piekarnika