Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki musu w misie wyposażonej w mieszadło, uruchom program P1 na 6-8 minut. Odstaw do ostygnięcia.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 2
W celu przygotowania podstawy sernika, wymieszaj zmielone herbatniki, cukier i masło, następnie wyłóż uklepując do natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm. Możesz bardzo łatwo zmielić herbatniki w TCC. Wystarczy wrzucić herbatniki do misy wyposażonej w ostrze ultrablade.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 20
prędkość: 12
czas: 1
Krok 3
Umieść misie wyposażonej w mieszadło wszystkie składniki na masę serową.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 20
prędkość: 8
czas: 1
Krok 4
Wyłóż połowę masy serowej na przygotowany spód w tortownicy, na nią wyłóż za pomocą łyżki połowę musu rabarbarowego i za pomocą widelca rozprowadź go po powierzchni masy. Powtórz te kroki z resztą składników. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez godzinę, lub do momentu aż sernik zetnie się po środku. Po tym czasie zostaw do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.