przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Sernik z musem rabarbarowym

recipe time 80 min
recipe portion 12 porcji

150 g CUKRU

1 łyżka mąki kukurydzianej

4 szt. łodygi rabarbaru, przycięte i krojone w plasterki

1 łyżka wody

120 g herbatników, drobno zmielonych

2 łyżka CUKRU

70 ml rozpuszczonego masła

500 g twarogu na sernik

150 g cukru

2 łyżka mąki kukurydzianej

3 szt. JAJKA

2 łyżeczka ekstraktu wanilii

250 ml ŚMIETANY 18%


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki musu w misie wyposażonej w mieszadło, uruchom program P1 na 6-8 minut. Odstaw do ostygnięcia.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 2

W celu przygotowania podstawy sernika, wymieszaj zmielone herbatniki, cukier i masło, następnie wyłóż uklepując do natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm. Możesz bardzo łatwo zmielić herbatniki w TCC. Wystarczy wrzucić herbatniki do misy wyposażonej w ostrze ultrablade.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 20

prędkość: 12

czas: 1

Krok 3

Umieść misie wyposażonej w mieszadło wszystkie składniki na masę serową.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 20

prędkość: 8

czas: 1

Krok 4

Wyłóż połowę masy serowej na przygotowany spód w tortownicy, na nią wyłóż za pomocą łyżki połowę musu rabarbarowego i za pomocą widelca rozprowadź go po powierzchni masy. Powtórz te kroki z resztą składników. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez godzinę, lub do momentu aż sernik zetnie się po środku. Po tym czasie zostaw do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.