Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cukier puder z ksylitolu do posypania sernika lub polewa z gorzkiej czekolady. Tortownica 23 cm. Rozgrzać piekarnik do 150°C
Krok 2
Herbatniki rozdrobnić i włożyć do misy z ostrzem do ciasta. Obroty 11, czas 1min 20 s.
Krok 3
Roztopione masło wlać do herbatników , dodać 50 g wiórki i kakao. Obroty 8, czas 30 s, Rozłożyć na tortownicy i odstawić do lodówki na ok 15min. Umyć misę.
Krok 4
Do misy z ostrzem do ciasta dodać jajka i ksylitol. Obroty 7,czas 1 min,
Krok 5
Dodaj ser i mleczko Kokosowe. Obroty 7, czas 30 s,
Krok 6
Dodać wiórki kokosowe i budyń. Obroty 7, czas 1 min,
Krok 7
Masę serową przelać na spód z herbatników. Piec 100 minut w 150°C. Pozostawić w zamkniętym piekarniku do ostudzenia.