Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść tortownicę o średnicy 21-23 cm, Rozpuść czekoladę w mikrofalówce przez około 30 sekund i porządnie wymieszaj.
Krok 2
W misie TC wyposażonej w końcówkę do ciast umieść cukier waniliowy, jajka, skórkę i sok z cytryny, ser, mąkę ziemniaczaną i budyń i ustaw prędkość 8 na minutę.
Krok 3
Odłóż 1/3 masy serowej i wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i kawą. Z masy odłóż 4 łyżki do dekoracji. Wylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę serową następnie wyłóż na wierzch punktowo odłożone 4 łyżki ciemnej masy i rozprowadź po wierzchu widelcem. Włóż sernik do piekarnika i piecz przez 20 minut, po czy zmniejsz temperaturę do 170 oC i piecz kolejne 40 minut. Ostudź w uchylonym piekarniku.