Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Wszystkie składniki umieszczamy w misie z ostrzem do ciasta. Nastawiamy na odpowiednie parametry, jednak po chwili zmniejszamy obroty do 5. Wykładamy gotowe ciasto do foremki, nakłuwamy widelcem, piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy przez 30 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 2
Zmieniamy końcówkę na mieszadło, wbijamy do misy białko, dodajemy szczyptę soli. Po 2 min dodajemy 1/3 cukru powoli przez otwór w pokrywie. Gotową ubitą pianę przemieszczamy do miseczki.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 4
Krok 3
Do misy z nożem do ciasta dajemy ser, żółtka, połowę mleka i 2/3 cukru obroty 6 czas 40 s, następnie przez otwór dodajemy mąkę ziemniaczaną po 1 łyżce. Dodajemy resztę mleka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy, wyjmujemy nóż i dodajemy ubitą pianę delikatnie mieszamy szpatułką.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 4
Masę wylewamy na podpieczony blat kruchego ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 150°C na 60 minut. Po godzinie wyłączamy piec, otwieramy drzwiczki i zostawiamy go jeszcze 15 min w środku. *Przepis na formę o średnicy 24 cm