Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 kg twarogu na sernik

150 g MASŁA

6 szt. JAJEK

2 czubata łyżka mąka krupczatka

2 czubata łyżka MĄKA ZIEMNIACZANA

1 czubata łyżka Kaszka manna

250 g CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Masło roztapiamy i zostawiamy aż ochłodnie.

Krok 2

Do misy wrzucamy twaróg, mąki, kaszę mannę i ostudzone masło. prędkość 3, czas 1 minuta. Masę przekładamy do zwykłej miski.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 0

prędkość: 3

czas: 1

Krok 3

Do czystej misy z trzepaczką wrzucamy żółtka z cukrem i ubijamy. Prędkość 8, czas 2 minuty. Ubite żółtka przekładamy do masy twarogowej i mieszamy.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 2

Krok 4

Do czystej misy z trzepaczką wrzucamy białka z jaj i ubijamy na sztywną pianę. Prędkość 10, czas 3 minuty. Misa musi być dokładnie umyta, jeśli zostanie choć trochę żółtka piana się nie ubije. Pianę przekładamy do masy sernikowej i dokładnie mieszamy

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 3

Krok 5

Całość przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. wkładamy do piekarnika temperatura 190 stopni czas pieczenia 45 minut. SMACZNEGO.