Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 170ºC.
Krok 2
Dwie trzecie kruchego ciasta rozwałkuj, wyłóż nim spód blachy i podpiecz około 10-15 minut.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek.
Krok 4
Masło, 200 g cukru i cukier waniliowy umieść w misie wyposażonej w trzepaczkę. Mieszaj przez 5 minut przy prędkości 3.
Krok 5
Dodawaj po jednym żółtku i po łyżce twarogu. Za każdym razem, po dodaniu żółtka i twarogu, miksuj przez 30 sekund przy prędkości 4. Przełóż masę do innego naczynia.
Krok 6
W umytej misie wyposażonej w trzepaczkę umieść białka i pozostałe 50 g cukru. Ubijaj przy prędkości 7 przez 8 minut.
Krok 7
Pianę wmieszaj delikatnie do masy serowej, razem z mąką i rodzynkami.
Krok 8
Masę serową wyłóż na podpieczony spód. Na górze ułóż kratkę z pozostałego ciasta, pociętego w paski radełkiem. Posmaruj ciasto rozmieszanym żółtkiem. Piecz przez 50-60 minut w temperaturze 170ºC.