Delikatny sernik z wyraźnym aromatem pomarańczy połączonym z kremową dynią.
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ciastka Oreo lub inne twarde ciastka np. markizy, rozdrobnić przy pomocy ostrza do rozdrabniania (prędkość 12, czas 3minuty). Dodać roztopione masło i jeszcze raz dokładnie zmiksować (prędkość 10, czas 45sek.) Tak powstałą masą wyłożyć spód i boki tortownicy o średnicy około 23cm.
Krok 2
Do misy z ostrzem tnącym włożyć upieczoną dynię i skórkę startą z pomarańczy. Miksować 45 sekund przy prędkości 9-10. Założyć trzepaczkę, dodać twaróg i mascarpone. Mieszać przy prędkości 4 przez 2,5 minuty. Dodać cukier, cukier wanilinowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, budyń oraz jaja i ponownie zmieszać przy prędkości 4 przez 3-3,5 minuty. Masę wykładamy na spód z ciasteczek. Pieczemy w 180 st. bez termoobiegu przez 75-90 minut. Po wyjęciu ostudzić i schłodzić przed podaniem w lodówce, najlepiej przez całą noc.