przepisy

Schab w sosie sojowym.

recipe time 119 min
recipe portion 4 porcje

700 g. schabu bez kości

1 łyżka OLIWA

1 łyżka MASŁO

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. POR (BIAŁE CZĘŚCI)

1 szt. MARCHEWKA

1 szczypta po szczypcie: suszonego oregano, czerwonej papryki, pieprzu

500 ml. BULION DROBIOWY

3 łyżka SOS SOJOWY

1 łyżeczka MĄKA ZIEMNIACZANA

1 łyżeczka MĄKA PSZENNA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pora pokrój w piórka, czosnek posiekaj. Do misy z mieszadłem dodaj oliwę i masło, czosnek oraz pora. Program wolne gotowanie P1 , czas 10 min

Krok 2

Zalej gorącym wywarem drobiowym z sosem sojowym, dodaj przyprawy: suszone oregano, paprykę, pieprz obroty 2, czas 10 min, tem 100 C

Krok 3

Schab pokroić na ok. 1 cm plasterki i włożyć w gotujący się wywar. Obroty 2, czas 15 min, temp 100 C

Krok 4

Zmniejsz temperaturę do 80 C. Obroty 2, czas 15 min, temp 80 C

Krok 5

Dodać obraną i pokrojoną w kosteczkę lub wiórki marchewkę i gotować dalej do kruchości mięsa przez ok. 35 minut. Obroty 2, czas 15 min, temp 80 C

Krok 6

Przez sitko przesiać obydwie mąki bezpośrednio do mięsa, gotować 15 min , obr 3 , tem 100 C

Krok 7

Podawać z ryżem lub makaronem.