Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Pokroić mięso w kostkę, dodać do misy wyposażonej w ostrze tnące i miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Mięso przełożyć do innego naczynia.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 10
Krok 2
Cebulę, czosnek i marchew obrać i pokroić w kostkę.Dodać do misy i miksować przez 30 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 30
Krok 3
Zastąpić ostrze mieszadłem, dodać oliwę i przyprawy i włączyć program Slow Cook P1 na 5 min, bez zatyczki w pokrywie.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Po tym czasie dodać mięso, bulion, sól i pieprz i włączyć program Slow Cook P1 na 12 min.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 5
Każdy arkusz ciasta filo pokroić na cztery pasy. Ułożyć niewielką porcję farszu na jednym końcu paska. Kilkukrotnie złożyć pasek formując trójkąt. Skleić samosę z użyciem niewielkiej ilości białka. Przygotować samosy z pozostałych pasków ciasta.
Krok 6
Smażyć przez 5 minut na bardzo gorącej patelni z niewielką ilością oleju lub przez 15 minut piec w piekarniku w 150°C na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.