Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i włożyć do misy z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Zastąpić ostrze mieszadłem. Dodać olej i przyprawy, a następnie na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 2
Pokroić kurczaka w kostkę i dodać do misy razem z przecierem pomidorowym. Uruchomić program Slow Cook P3 na 10 minut.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 3
Po zakończeniu gotowania dodać posiekaną kolendrę i doprawić solą i pieprzem. Każdy arkusz ciasta filo pokroić na cztery pasy. Ułożyć niewielką porcję farszu na jednym końcu paska. Kilkukrotnie złożyć pasek formując trójkąt. Skleić samosę z użyciem niewielkiej ilości białka. Przygotować samosy z pozostałych pasków ciasta.
Krok 4
Smażyć przez 5 minut na bardzo gorącej patelni z niewielką ilością oleju lub przez 15 minut piec w piekarniku w 150°C na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.