przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

SALTIMBOCCA

recipe time 35 min
recipe portion 4 porcje

4 szt. ESKALOPKI CIELĘCE

4 plaster SZYNKA PARMEŃSKA

60 g CEBULA

50 ml OLEJ

50 ml BIAŁE WINO

8 laska SZAŁWIA

250 ml PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Kawałki mięsa rozbić na grubość ok. 0,5 cm, przyprawić pieprzem. Plastry szynki i liście szałwii ułożyć na eskalopkach i zawinąć. Wykałaczką zabezpieczyć przed rozwinięciem.

Krok 2

Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 3

Ostrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę z oliwek i białe wino, a następnie na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Dodać eskalopki, przecier pomidorowy i dwie łyżki wody. Doprawić solą i pieprzem. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. RADA: Podawać z makaronem lub ziemniakami.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)