Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Kawałki mięsa rozbić na grubość ok. 0,5 cm, przyprawić pieprzem. Plastry szynki i liście szałwii ułożyć na eskalopkach i zawinąć. Wykałaczką zabezpieczyć przed rozwinięciem.
Krok 2
Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 3
Ostrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę z oliwek i białe wino, a następnie na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Dodać eskalopki, przecier pomidorowy i dwie łyżki wody. Doprawić solą i pieprzem. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. RADA: Podawać z makaronem lub ziemniakami.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)