przepisy

Sałatka z zielonych pomidorów

recipe time 3 min
recipe portion 12 porcji
Będziesz
potrzebować
mieszadlo

6 kg POMIDORY

12 szt. CEBULA

4 łyżka SÓL

2 l WODA

250 ml OCET BIAŁY

125 ml OLEJ RZEPAKOWY

6 łyżka CUKIER

kilka szt. ZIELE ANGIELSKIE

kilka szt. LIŚĆ LAUROWY

3 łyżka SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pomidory i cebulę poszatkować (w Tefal Companion prędkość 12, tarcza „H”), nasolić, pomieszać i odstawić na 24h do zimna.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 5

Krok 2

Kolejnego dnia dobrze odcedzić, wrzucić na gorącą marynatę na 3 minuty. Włożyć do wyparzonych, osuszonych słoiczków i pasteryzować na mokro przez 5 minut od momentu zagotowania.