Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Ryba na parze z komosą ryżową z warzywami

recipe time 30 min
recipe portion 1 porcja
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

200 g FILET Z DORSZA

100 g KALAFIOR

120 g BROKUŁY

1 szt. MARCHEW

200 g UGOTOWANA KOMOSA RYŻOWA

1 l BULION WARZYWNY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Marchew obrać i pokroić w 5 cm słupki, kalafior i brokuł podzielić na różyczki.

Krok 2

Marchewki włożyć do misy, zalać bulionem do podziałki MAX bez mieszadła. Ustawić temperaturę 100°C czas 10min.

program: manualny

temperatura: 100

prędkość: 0

czas: 10

Krok 3

Po tym czasie do bulionu z marchewkami włożyć brokuł i kalafior, umieścić koszyk do gotowania na parze, włożyć do niego rybę. Ustawić temperaturę 100°C czas 15min.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 0

czas: 15

Krok 4

Po zakończeniu rybę ułożyć na talerzu, z odcedzonymi warzywami i komosą ryżową. Rybę i warzywa posolić. Do smaku można filet skropić kilkoma kroplami cytryny.