Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

RYBA COLOMBO

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje
Będziesz
potrzebować
icompanion
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

600 g BIAŁA RYBA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

3 szt. SZALOTKA

300 g ZIEMNIAKI

3 łyżka PRZYPRAWA COLOMBO

200 g CUKINIA

200 ml BULION DROBIOWY

200 ml MLEKO KOKOSOWE

2 liść LISTKI LAUROWE

1 szt. SOK Z 1 LIMONKI

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Ząbki czosnku i szalotki obrać i przekroić na pół. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę razem z cukinią. Rybę pokroić na duże kawałki

Krok 3

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać warzywa, bulion, mleczko kokosowe, przyprawę colombo, liść laurowy i sok z limonki. Doprawić solą. Pokrojoną rybę włożyć do koszyka do gotowania na parze i umieścić go w misie. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy założonej zatyczce w pokrywie.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 4

Delikatnie wyjąć koszyk, przenieść rybę na talerze i przykryć sosem i warzywami RADA: Rybę można zastąpić krewetkami. Karaibską przyprawę Colombo możesz przygotować sam mieląc razem: kolendrę, kurkumę, gorczycę, pieprz, chili, kmin rzymski, goździki i kozieradkę.