Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ząbki czosnku i szalotki obrać i przekroić na pół. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę razem z cukinią. Rybę pokroić na duże kawałki
Krok 3
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać warzywa, bulion, mleczko kokosowe, przyprawę colombo, liść laurowy i sok z limonki. Doprawić solą. Pokrojoną rybę włożyć do koszyka do gotowania na parze i umieścić go w misie. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy założonej zatyczce w pokrywie.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 4
Delikatnie wyjąć koszyk, przenieść rybę na talerze i przykryć sosem i warzywami RADA: Rybę można zastąpić krewetkami. Karaibską przyprawę Colombo możesz przygotować sam mieląc razem: kolendrę, kurkumę, gorczycę, pieprz, chili, kmin rzymski, goździki i kozieradkę.