Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Najpierw do misy TC z ostrzem do ciasta dodaj mleko, drożdże i cukier, masło uruchom na 3 minuty, 40 stopni, obroty 3.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 40
prędkość: 3
czas: 3
Krok 2
Dodaj resztę składników i program P2.
program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)
Krok 3
Układać na blaszce, w sporych odległościach od siebie. Przykryć ręczniczkiem, pozostawić w cieple do czasu podwojenia objętości (około 30 minut). Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką mleka. Piec w temperaturze 190ºC przez około 13 - 15 minut lub do złotego koloru. Wyjąć, wystudzić na kratce. Po lekkim przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.