Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obieramy i kroimy na kawałki szalotkę. Umieszczamy w misie ostrze tnące i miksujemy na prędkości 11 przez 10 sekund
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 10
Krok 2
Zamieniamy ostrze tnące na mieszadło, dolewamy oliwę i uruchamiamy program Slow Cook P1 na 7 minut (bez zatyczki). Po 3 minutach dodajemy ryż, a minutę przed zakończeniem dolewamy wino.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
dodajemy bulion- koniecznie ciepły, zamykamy zatyczkę pokrywy i uruchamiamy program Slow Cook P3 na 20 minut. W międzyczasie kroimy szparagi- osobno odkładamy główki. Po 10 minutach dodajemy pokrojone łodygi a na 5 minut przed końcem główki. Minutę przed końcem dodajemy masło. Gotowe risotto przekładamy na talerz, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, skórką cytrynową i posypujemy parmezanem.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)