Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

RISOTTO Z SZYNKĄ I ZIELONYM GROSZKIEM

recipe time 40 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

300 g RYŻ ARBORIO

1 szt. SZALOTKA

100 ml OLIWA Z OLIWEK

80 ml BIAŁE WINO

900 ml BULION DROBIOWY

170 g MROŻONY ZIELONY GROSZEK

30 g STARTY PARMEZAN

80 g SZYNKA PARMEŃSKA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szalotkę obrać i grubo posiekać. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem. Wlać oliwę z oliwek i na 7 minut uruchomić program Slow Cook P1 (bez zatyczki w pokrywie).

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Gdy minutnik będzie pokazywał 4 minuty do końca programu, dodać ryż. Na 1 minutę przed końcem dodać białe wino.

Krok 3

Po zakończeniu programu do misy wlać bulion drobiowy. Założyć zatyczkę w pokrywie i na 22 minuty uruchomić program Slow Cook P3. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać groszek.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 4

Po zakończeniu gotowania dodać parmezan oraz pokrojoną drobno szynkę i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku.