Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Szalotkę obrać i grubo posiekać. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem. Wlać oliwę z oliwek i na 7 minut uruchomić program Slow Cook P1 (bez zatyczki w pokrywie).
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 2
Gdy minutnik będzie pokazywał 4 minuty do końca programu, dodać ryż. Na 1 minutę przed końcem dodać białe wino.
Krok 3
Po zakończeniu programu do misy wlać bulion drobiowy. Założyć zatyczkę w pokrywie i na 22 minuty uruchomić program Slow Cook P3. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać groszek.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 4
Po zakończeniu gotowania dodać parmezan oraz pokrojoną drobno szynkę i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku.