Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obrać i grubo pokroić. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem i dodać oliwę z oliwek. Na 7 minut uruchomić program Slow Cook P1, bez zatyczki w pokrywie.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Gdy minutnik będzie wskazywał 4 minuty do końca, dodać pszenicę. Na 1 minutę przed końcem dodać białe wino.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Po zakończeniu programu dodać bulion, doprawić solą i pieprzem, a następnie na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy założonej zatyczce.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 5
Pod koniec gotowania dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory i cukinię, delikatnie wymieszać szpatułką. Podawać posypane parmezanem i udekorowane bazylią.