Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i pozostaw na 25 min. Przelej ryż na sito i dobrze wypłukuj zimną wodą a następnie odcedź.
Krok 2
Do misy z mieszadłem dodaj 2 łyżki oleju, masło klarowane. Program wolne gotowanie P1 czas 2 min.
Krok 3
Następnie dodaj cebulę i czosnek. Program wolne gotowanie P1 czas 5 min.
Krok 4
Teraz dodaj pieczarki . Program wolne gotowanie P 1 czas 15 min (po 5 min zdjąć korek z pokrywy) Dodaj Vegetę i zmieszał szpatułką. Następnie dodaj szpinak, kminek, gałkę muszkatołową, imbir. Program wolne gotowanie P1 czas 15 min, z korkiem w pokrywie. Dodaj ser feta i zmieszaj szpatułką. Przełóż zawartość misy do miseczki i umyj misę.
Krok 5
Do misy z mieszadłem dodaj 2 łyżki oleju w wsyp ryż. Program wolne gotowanie P3 czas 30 min. Po 10 min dodaj 500 ml bulionu. Po kolejnych 10 dodaj pozostałą część. Jeśli ryż jest zbyt twardy lub płynu za dużo wydłuż czas gotowania. Dodaj do ryżu wcześniej przygotowany sos z szpinaku i pieczarek. Zmieszaj szpatułką. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Podawaj z siekanymi orzechami i natka pietruszki.